رزماری یک گیاه همیشه سبز و معروف است و دارای شاخههای چوبی و برگهای خزان مانند و رنگهای متنوعی است که زیبایی فوقالعاده به آن بخشیدهاند. برگهای رزماری بومی مناطق ساحلی در جنوب اروپا و شمال آفریقا هستند و در حال حاضر در سراسر جهان پرورش داده میشوند. این گیاه همیشهسبز و بسیار معطر در دسته نعناعیان قرار دارد و با پونه کوهی، اسطوخودوس، ریحان و آویشن هم خانواده است. رزماری از نظر طب سنتی، دارای طبع گرم و خشک است.
خواص رزماری
رزماری خواص و مزایای بسیار زیادی دارد. با استفاده منظم از رزماری شما میتوانید روند ریزش مو را کاهش دهید و سلامت موها را بهبود بخشید. رزماری خواص چربیسوزی دارد و بیمارانی که از بیماری دیابت رنج میبرند به منظور کنترل این بیماری و درمان آن میتوانند مصرف رزماری را در رژیم غذایی خود قرار دهند. رزماری میتواند در درمان بسیاری از اختلالات گوارشی مانند سوء هاضمه، نفخ، معده درد و رفلاکس معده موثر باشد.همچنین مصرف خوراکی یا استنشاقی رزماری میتواند در درمان بسیاری از اختلالات ریوی موثر باشد.
سرماخوردگی، آنفولانزا، کرونا و سایر بیماریهای ویروسی نیز از خواص رزماری بهره بردهاند. همین موضوع باعث میشود تا متخصصان به افراد توصیه کنند در هنگام ابتلا به این بیماریها مصرف رزماری را جدی بگیرند تا سریعتر بهبود یابند. رزماری همچنین خواص گستردهای برای اعصاب و روان دارد و میتواند کمک کند تا تحول بسیاری از درد و رنجها و بیماریهای مربوط به اعصاب و روان راحتتر و بهتر انجام گیرد. این گیاه شادیآور میتواند به تمامی کسانی که از افسردگی، اضطراب و سایر بیماریهای روانی رنج میبرند کمک میکند تا دوران بیماری را آسودهتر سپری کنند.
اگر از افسردگی و اضطراب زیاد رنج میبرید، قرار دادن این دمنوش در رژیم غذایی میتواند نقش بسیار زیادی در کاهش علائم بیماری و درمان شما داشته باشد. مصرف این دمنوش نقش بسیار زیادی در تقویت حافظه خواهد داشت. تأثیر گسترده این دمنوش در تقویت سیستم ایمنی باعث میشود تا فرد مصرف کننده کمتر به بیماریهای عفونی و ویروسی مبتلا شود. همچنین تحقیقات نشان داده است که دمنوش رزماری مزایای بسیاری برای درمان سرطان دارد و میتواند به کاهش ریسک ابتلا به این بیماری کمک کند
کاربردهای رزماری
طعم و بوی شگفتانگیز این گیاه باعث شده تا افراد زیادی از آن به عنوان ادویه استفاده کنند و از خواص رزماری در غذا بهره ببرند. شما میتوانید از این ادویه برای تهیه انواع سسها، پیتزا، پاستا، استیک، کباب، سوپها و… استفاده کنید. همچنین رزماری به صورت چای یا دمنوش قابل استفاده است. برای تهیه دمنوش این گیاه باید یک قاشق غذاخوری رزماری خشک را همراه با یک لیوان آب جوش درون قوری بریزید و اجازه دهید به مدت پانزده دقیقه دم بکشد